Brazil, la la la la la la laaaaaa!

Door: Toyah

Blijf op de hoogte en volg Toyah

23 Januari 2011 | Brazilië, Foz do Iguaçu

Lieve allemaal!

Allereerst heel erg bedankt voor alle lieve mailtjes, smsjes, berichtjes, kadootjes, en de lieve woorden, ik vind jullie lief! Helaas is mn tijd online beperkt en kan ik dus niet iedereen de aandacht geven die ik wil, maar ik denk zeker aan jullie!

Wow..... is het pas een week geleden dat ik op Schiphol stond? Het voelt alsof ik al weken van huis ben!
Het reizen voelt goed, voel me lekker en wen aan het onderweg zijn, ontmoet leuke mensen, heb de 3 seconde regel alweer ingevoerd (dingen die binnen 3 seconde van de grond geraapt wordt kun je nog wel gebruiken/in je mond stoppen, de bacterien hebben langer nodig om erop te gaan zitten), en kom op fantastische plekken!

Rio de Janeiro
Laat ik bij het begin beginnen... Rio, wat een stad!! Op sommige steden word ik verliefd zodra ik er binnen kom, en Rio is er zeker een! De verschillende (en allemaal mooie) mensen, het prachtige strand, het tempo van de stad, het lekkere eten, de warmte.. heerlijk 37 graden!, Rio is een wereldstad! Ben natuurlijk naar Cristo geweest, het jezus-beeld op de berg, en het was er geweldig. Zo bijzonder om op een plek te staan die je kent van foto´s en dus zelf ineens in zo´n foto te staan!
Verder lekker op het strand gelegen, voor het eerst in mn leven een parasol gehuurd omdat de zon veel te sterk is voor mn bleke huidje, me verbaasd over de ijdelheid van de Brazilianen, ze maken zich op alsof ze een fotoshoot hebben en gaan zo charmant op het strand liggen. Mannen afgetraind en vrouwen dun en met veel te kleine broekjes voor hun Braziliaanse derrieres.

In Rio heb ik ook een Farvella tour gedaan. Ja inderdaad, de sloppenwijken van Rio in, die die steeds in het nieuws zijn inderdaad.. Mam, leek me beter om het je niet van tevoren te vertellen maar, ik leef nog! :)
Bizar om daar rond te wandelen, op wat een van de gevaarlijkste plekken van de wereld is, en te zien dat het gewoon een stad is binnen Rio. Er wonen mensen, er zijn supermarkten, scholen, restaurantjes, en ok een paar drugsdealers naar die hebben we niet ontmoet. Raar wel, voelde een beetje alsof ik in Artis liep, aapjes kijken. Gelukkig gaat een deel van de opbrengst van de tour naar opbouwwerk binnen de Farvella´s, dus dat maakte het wel ok. Ook de mensen die we tegenkwamen waren heel aardig en we voelden ons welkom. Stel je voor, een bus Koreanen die elke dag met tientallen door je straat lopen om te kijken hoe je woont... blijft gek!

Verder is Rio vreselijk duur, en druk dus had ik gauw besloten om verder te trekken.

Foz do Iguazu
Na een busreis van 26 uur (onvoorstelbaar, ook achteraf maar het viel allemaal reuze mee!) ben ik aangekomen in Foz do Iguazu, een stadje zo saai en groot als Zoetermeer maar met een fantastische attractie, de watervallen. Gisteren daar geweest, de Braziliaanse kant ervan en het was zoooo spectaculair! Wel 50 watervallen die van enorme hoogte naar benenden storten. Met een geleende regenjas in de `devils mouth` gaan staan waar je binnen een minuut doorweekt bent door het opspattende water. Waanzinnig!
Daarna naar Paraguay, even lunchen en shoppen over de grans, klinkt cool he?? Maar ik merk dat ik mijn materialisme al aan het kwijtraken ben, gebeurt snel als je met al je spullen op je rug loopt te sjouwen.

Vandaag even een rustig dagje, mn foto´s uploaden, kaart op de bus doen, bij het zwembad hangen, even wat gas terug. Mijn lijf is moe, mn hoofd zit vol en gelukkig raak ik langzaam het Nederlandse gevoel `ik moet wat doen` kwijt. Heerlijk om een dagje niets te doen!

Veel van jullie weten dat ik Adje, mijn geweldige Kevertje heb moeten verkopen om op reis te gaan, het deed pijn maar is het zeker waard. En hier op straat, het stikt van de kevers, VW busjes, fantastisch om te zien en te horen!
Gisteren liep ik zelfs langs een air cooled meeting met de mooiste kevers die ik ooit heb gezien. Grappig, omdat ik 2 weken geleden nog in NL op zo´n beurs liep. Marc, volgend jaar hierheen?? :)

Het slapen in hostels was compleet nieuw voor me en ik moet zeggen, wat een drama!! Met zn 9en op een kamer zo groot als een gemiddelde slaapkamer, minstens 1 snurker en mensen die om 3u het licht aandoen, of om 5u opstaan, echt een kleine hel soms. Kijk nu al uit naar een eigen kamer zodra ik in wat goedkopere landen kom.

Morgen ga ik naar de Agentijnse kant van de watervallen, en daarna in de nachtbus (deze is `maar` 17 uur) naar Buenos Aires. Zin om Spaans te spreken en te leren en merk dat ik de reiskriebels heb, ik wil verder, meer, nieuwe dingen zien!

Liefs vanuit Brazilie!
xx!

• 23 Januari 2011 - 13:48

Rianne:

Fijn om te lezen dat je geniet Toy en je aan het onthaasten bent :)
    Ga zo door en houd ons op de hoogte! x

• 23 Januari 2011 - 16:26

Jorien:

Hey Toyah, klinkt nu al super!! Veel plezier nog!!

• 23 Januari 2011 - 22:20

Eus:

Hey Toy,

Klinkt goed zeg!
    Ben benieuwd naar je verdere avonturen!
    xx

• 24 Januari 2011 - 08:01

Miranda:

Hoi Toyah,

Je bent al weer lekker onderweg en aan het genieten. Maar nee aan de andere kant kennen ze ook een Zoetermeer! incl. Dutch water dreams begrijp ik....lol
    Geniet van de rest van je reis en kijk uit naar het volgende verslag!
    xx

• 24 Januari 2011 - 08:25

Maaike:

Hoi Toyah,

Wat super voor je, op avontuur, weg van alles, stoer hoor! Lees graag weer mee met je avonturen.

Ik ben momenteel ook aan een groot avontuur bezig, maar van heel andere orde... Eigenlijk een avontuur wat over drie maanden pas echt gaat beginnen!

Liefs! Maaike

• 24 Januari 2011 - 09:21

Pap:

Mmmmm wat heerlijk om je zinnen weer te lezen en je (natte) koppie op de foto's te zien.
    Dag lieverd! xxx
    En Dag vrienden/innen van deze lieverd ;-)

• 24 Januari 2011 - 10:26

Lieke:

Lieverd!!
    Wat heerlijk om je enthousiasme weer van het beeldscherm te zien spatten! Fijn dat je zo geniet. Ik ben blij dat ik via je verhalen een beetje mee kan genieten. Ik hou van je! Tot je volgende verhaal. :)
    Arnold en ik kijken nu al uit naar je fotoboeken..

Dikke knuffel en x

• 24 Januari 2011 - 10:34

Karin TB:

Lieve Took,

Fijn om iets van je te horen/lezen. Ik zat al ongeduldig te wachten op nieuws vanachter mijn bureau. Inmiddels leven al mijn collega's mee (heb je al iets gehoord uit Brazilië?)
    Je enthousiasme werkt bij mij zeer aanstekelijk en wat een mooie foto's van de watervallen zeg! Dag lieverd, geniet maar lekker hoor!
    Liefs, Ka

• 24 Januari 2011 - 11:40

Charlotte:

Hoi lieve To, geweldig om je verhalen te lezen, ik word er helemaal blij van. Ben benieuwd wat je van de Argentijnse kant van de watervallen vindt, die is ook echt spectaculair.
    Als je in Buenos Aires bent, zoek dan zeker Café Tortoni op en woon een tangoshow bij, een aanrader!
    Geniet van elke seconde! Dikke kus!

• 24 Januari 2011 - 18:23

Carla:

OOOOO, Took , wat mooi allemaal!
    Zondag hebben we het er nog over gehad met je mama.
    Jij zo ver weg en wij hier. Spannend allemaal. Leuk om je verslag te lezen.
    Zo blijven we op de hoogte waar je bent.
    Nou meis, voorzichtig. Goede reis verder, en ik kan niet wachten op het volgende verslag. Liefs van Gertjan en Carla

• 24 Januari 2011 - 20:46

Mama:

hoi schat,

wat heb je alweer veel gedaan en gezien. Dacht dat je nog languit op het strand van Rio zou liggen na al die hectische weken. Ben zo blij dat het goed met je gaat.
    Kus

ps wat is er mis met Zoetermeer? Dat jij nou toevallig in Rio zit wil nog niet zeggen dat je meteeen kan gaan katten.....

• 25 Januari 2011 - 20:35

L&I:

Leuk hoor die watervalletjes... In Zoetermeer hebben we Dutch Water Dreams........

• 26 Januari 2011 - 11:50

Mila:

Oh Toy, wat geweldig om te lezen!!
    Zo stoer en die kevers op de foto..
    De foto's zijn super, blijven uploaden he.. Volgende keer wil ik mee! Geniet ervan, gangster. xx

• 26 Januari 2011 - 16:58

Ger En Netty Wiegers:

Lieve Toyah, We hebben genoten van jouw reisverslag en we kijken uit naar een volgend verhaal. Een hele fijne tijd en geniet maar lekker van al het moois in den vreemde!!
    Lieve groet Ger en Netty Wiegers

• 27 Januari 2011 - 08:50

Jans:

Lieverd, zooo goed om te lezen! Wat bijzonder... Heb mezelf snel weer op je lijst gezet, want ik wordt heul erg blij van je berichten. Geniet & beleef! Heel veel liefs, XXX

• 27 Januari 2011 - 08:50

Jans:

• 27 Januari 2011 - 11:26

Marc:

Leuk om je verhalen te lezen! En volgend jaar de kevers in Brazilie bekijken lijkt me een flinke verbetering tov Rosmalen in de winter :-)
    X

• 27 Januari 2011 - 13:48

Kim:

Woooow wat een heerlijke verhalen! Met gepaste jaloezie reis ik met je mee! Ik ben ook zo blij dat je Rio ook in je hart gesloten hebt! BA, ook te gek! Drink een lekker wijntje van me in San Thelmo!
    Disfrute la vida! Besito, Kim

• 28 Januari 2011 - 14:04

Daan:

HEY ZUS,

Ben zo blij wat van je reisavonturen te horen. Mooie verhalen!!! Ben blij dat je uit de sloppenwijken bent. Ga lekker verder genieten en we spreken elkaar gauw!!!! XXXX

• 29 Januari 2011 - 08:57

Joek En Mamalein:

Nou Took, klinkt zeer prettig wat je ons schrijft. hmmm. En ik ben blij dat de reiskriebels je te grazen hebben genomen! Echt fijn voor je!

Joek zegt tegenwoordig bij elke Kever; Mama, Toyah auto? gaaf hè? En de afgelopen week gaat Joek ook met zijn koffertje op vakantie en dan zegt ie; Toyah vakantie, Toyah vliegtuig Joek ook vliegtuig, Mama ook vakantie? En Papa? Ik denk dat hij je wel een beetje mist.

Geniet van de zeer aangename temperatuur, en drink er eentje op ons in Buenos Aires. Zetten wij hier een zwoel muziekje op bij de haard.

Liefs!
    Joek en Lein xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 08 Februari 2011 - 23:00

Fraukje:

Supergaaf Tooj!! Ik lees en geniet met je mee :) Maar ik mis je wel hoor aan het net, ook al zat ik altijd in je oksel :P. Veel plezier in Patagonia!!